Pengedar/ Agent Tasneem Naturel Kulim, Kedah

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ibu-ibu sekalian.

 

Nama saya Cik Syaharbanun bintiAbd.Latip, ibu-ibu boleh panggil Kak sya yer..saya berumur 35 tahun menetap di Kulim, Kedah dan mempunyai seorang anak lelaki yang berumur 12 tahun. Saya seorang surirumah. Disamping itu, saya berniaga kecil-kecilan dengan membuat kueh-mueh dan hantar digerai-gerai. Saya juga merupakan salah seorang pengedar produk Tasneem Naturel iaitu Balm Bayi Semulajadi.

 

Pengedar/ Agent Tasneem Naturel Kulim, Kedah

 

Saya mula berminat dengan produk Tasneem Naturel ini dengan melihat adik saya sapu pada anaknya yang sedang meragam dan tidak mahu tidur walaupun sudah mengantuk. Selepas 30 minit, anaknya menjadi semakin tenang dan tidur dengan sendirinya, dari situlah saya lihat balm ajaib ini. Rasa ingin menolong orang membuak-buak dalam dada.

 

Perasaan ingin tahu tentang balm ini semakin meninggi sebab dahulunya saya pernah bekerja di Klinik dan Farmasi sebagai pembantu klinik dan pembantu farmasi. Hampir 12 tahun bekerja didalam ubat-ubatan dan lihat pelbagai jenis penyakit pesakit. Seronok dan rasa kepuasaan disitu apabila kita memberi ubat kepada pesakit dan mereka sembuh. Minat dalam diri itu masih ada walaupun sudah berhenti bekerja, sebab itu saya masukTasneem Naturel ini untuk membantu ibu-ibu di luarsana yang mempunyai masalah berkaitan emosi, masalah penghadaman, masalah pernafasan dan masalahkulit. Tidak perlu makan ubat, hanya sapu diluar sahaja dan tanpa memikirkan kesan sampingan.

Ini adalah antara jenis-jenis produk Tasneem Naturel keluarkan iaitu BALM, MINYAK (roll on), MANDIAN (body wash), PEMBERSIH TANGAN( hand sanitizer) dan sekarang dalam perancangan untuk mengeluarkan BABY STARTER KIT (head to toe, lotion, massage oil). Semua dirumuskan daripada bahan semulajadi serta kombinasi minyak pati Essential Oil yang bermutu tinggi. Ia juga tiada sebarang bahan kimia yang  merbahaya seperti paraben, SLS dan bahan pewarna. Malah balm tasneem ni tersangatlah wangi ada yang bau lavender, bau limau, bau serai, bau lemon dan bau blackurrant, ia juga tidak panas dan tidak melekit.

 

Balm Tasneem Naturel ini ada 5 jenis dengan fungsi yang berbeza antaranya ialah:- 

 

  • Calm Time –sesuai untuk mengawal EMOSI, memberi keselesaan pada tubuh badan akibat keletihan, membantu anak supaya lebih tenang apabila sedang mengamuk, menangis tanpa henti dan mengawal tingkah laku anak yang hyperaktif.

 

  • Sleep Time – bertujuan untuk menstabilkan hormonTIDUR, bagi anak-anak yang mengalami masalah sukar tidur, tidur tidak nyenyak dan mudah terjaga. Secara tidak sengaja ibu bapa juga mendapat masalah yang sama kualiti tidur menurun. Dengan adanya EO CEDARWOOD didalam balm sleep ia mampu untuk menstabilkan hormone tidur dan hormone sedar. Bau balm ini juga wangi, bau lavender, memberi rasa relaks dan dengan itu boleh meningkatkan kualiti tidurdengan lebih baik serta mood yang lebih ceria apabila bangun dari tidur. 

 

  • Skeenz – masalah berkaitan dengan KULIT, seperti ekzema, kulit sensitif, gatal-gatal, ruam dan juga ia boleh menguatkan lapisan kulit dari jangkitan bacteria dan juga melembabkan kulit kerana didalam skeenz ini ada mengandungi MINYAK ARGAN. 

 

  • Cf Rub – adalah untuk masalah pernafasan seperti BATUK, KAHAK, SELSEMA (hidung tersumbat @ hidung berair), ATHSMA dan DEMAM. Cf rub  mengandungi 7 essential oil didalamnya yang boleh membantu mengurangkan batuk, selsema,melegakan pernafasan, mencairkan kahak dan menurunkan suhu badan ketika demam ringan.

 

  • T Rub – berfungsi seperti minyak telon. Yang bestnya ada bau serai dan halia bertindak membuang angin dalam PERUT, melegakan perut sebu, gastrik, sembelit dan cirit-birit.

 

ProdukTasneem Naturel selamat digunakan untuk semua peringkat umur dari bayi baru lahir sehinggalah warga emas. Produk ini juga mempunyai kelulusan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia). Jadi ibu-ibu sekalian tidak perlu risau apabila disapu pada kulit bayi, malah bekas yang comel ini mudahdi bawa ke mana sahaja.

 

Untuk mendapatkan Produk Tasneem ini boleh hubungi saya.

 

COD sekitar kawasan KULIM dan POS ke seluruh Malaysia.

 

Facebook :-SyaharbanunAbdLatip

Page :-Tasneem Naturel Kulim

Instagram :-tasneemnaturelkulim

WhatsApp:- Http://www.wasap.my/+60174934393/balmtasneem

 

Insyaallah saya akan bantu ibu-ibu di luar sana dengan sebaiknya. Semoga hidup kita sentiasa ceria. Assalamualaikum, bye.

Shopping cart

0

No products in the cart.