Home Agent Pengedar/ Agent Tasneem Naturel Kepala Batas, Kedah
Pengedar/ Agent Tasneem Naturel Kepala Batas, Kedah

Pengedar/ Agent Tasneem Naturel Kepala Batas, Kedah

0
0

Macam mana saya boleh join Tasneem Naturel dan pengalaman peribadi guna balm Tasneem 

 

Nama saya Yuhana  Mohd Radzi, berusia 42 tahun dan memiliki 4 org cahayamata comel, dua lelaki dan dua perempuan berusia dlm lingkungan 3 hingga 15 tahun. Mengambil jurusan Pengurusan Perniagaan ketika di universiti adalah kerana minat saya dlm bidang perniagaan. 

 

Pengedar/ Agent Tasneem Naturel Kepala Batas, Kedah

 

Secara khusus saya lebih berminat utk melibatkan diri dlm niche bayi dan kanak2. Mungkin kerana saya seorang ibu. Diperkenalkan kepada Tasneem Naturel oleh seorang rakan niaga juga. Saya merupakan seorang yang sangat obses dengan apa2 sahaja produk berkaitan bayi dan kanak2 apatah lagi kalau produk itu memberi banyak manfaat untuk anak2 saya. Maka saya tak ambil masa panjang untuk join keluarga besar Tasneem Naturel. Secara jujurnya saya memang tak tahu langsung kewujudan produk Tasneem ini walaupon saya juga merupakan agent produk bayi yang lain. Bila ditunjukkan gambar balm2 Tasneem yg comel berserta manfaat2 setiap balm saya terus terpaut dan teruja utk mencuba dan sekaligus mendaftar diri sebagai dropship. Selain daripada itu pelan pemasaran Tasneem Naturel memikat hati saya.

 

Peringkat awal join Tasneem adalah fasa mencari keserasian dengan balm2 Tasneem dan cuba “feel” sendiri. Saya tidak terus menjual. Pertama kali saya dapat lihat balm2 Tasneem ni secara fizikal depan mata mmg saya terus jatuh hati dengan design kotak yang cantik dan bekas balm yg comel. Balm pertama yang saya cuba  adalah T-Rub kerana pada masa itu anak bongsu saya mengalami masalah susah buang air besar. Selang 4,5 hari baru nak membuang. Jadi tidak bagus utk usus dan perut dia. Alhamdulillah lewat petang saya sapu T-Rub selepas mandikan anak esok paginya dia membuang dengan sangat mudah. Woww… saya memang tak percaya begitu cepat keberkesanan balm T-Rub. Sejak itu menjadi rutin saya untuk menggunakan T-Rub selang sehari pada anak saya dan alhamdulillah sehingga artikel ini ditulis anak saya membuang hampir setiap hari. Tiada lg masalah seperti dulu. Sbb sblm ini kalau dia nk membuang sangat sukar untuk meneran kerana najis sudah agak keras. Kadang kala sampai dia sendiri takut nak teran.

 

 

Balm kedua yang saya cuba adalah CF-Rub. Kebetulan saya sendiri selsema ketika itu. Alhamdulillah sapuan pertama memudahkan saya bernafas dan tidur dgn aman pd mlm itu. Sapuan kedua hingus terus kering dan saya terus apply sehingga betul2 puas hati selsema dah hilang. Kesan yg sgt awesome itu menyebabkan saya memberi kpd emak saya satu CF-Rub utk dibawa ketika menunaikan haji pd tahun lepas. Alhamdulillah emak saya salah seorg peminat CF-Rub dan sehingga kini dia dah guna 2 bekas balm itu. Plus memudahkan emak tidur mlm2 katanya. 

 

Balm2 lain juga saya suka terutamanya balm Calm yg wangi baunya sebagai terapi jiwa penenang hati. Sapuan nipis utk anak2 saya yg ada masanya tiba2 hyper pada waktu malam, dlm 20 min inshaAllah akan tenang dan mula menunjukkan tanda2 mahu tidur. Balm Calm juga saya gunakan bila terasa lenguh2 sendi, membantu mengurangkan rasa ketidakselesaan pada anggota badan. 

 

Untuk balm Skeenz biasanya digunakan bila perlu sahaja seperti bila kulit anak2 naik ruam… bila ada gigitan nyamuk (sgt cepat hilang kesannya)… sapuan pd tumit kaki saya yg pecah2.. juga digunakan oleh anak dara saya utk menghilangkan parut2 jerawatnya. 

 

Finally balm Sleep seperti mana fungsinya utk memudahkan anak2 saya melelapkan mata. Aroma minyak pati lavender yg terdpt dlm balm Sleep ni boleh membuatkan anak2 kita rasa terbuai2 mencari bantal. 

 

Kepada yang berminat nak mencuba dan merasai sendiri manfaat balm2 Tasneem ini anda boleh dapatkan dari saya selaku agent berdaftar Tasneem Naturel.

http://www.wasap.my/013-4882150/blogbalm

 

Coverage cod : Kepala Batas, Sungai Dua, Bertam dan Tasek Gelugor

Facebook Comments