Home Produk Balm Tasneem Naturel Bantu Ibu Ayah Yang Mempunyai Anak Kecil
Balm Tasneem Naturel Bantu Ibu Ayah Yang Mempunyai Anak Kecil

Balm Tasneem Naturel Bantu Ibu Ayah Yang Mempunyai Anak Kecil

0
0

Menguruskan anak kecil di rumah mesti sangat mencabar lagi lagi untuk bakal ayah dan ibu yang pertama kali menimang cahaya mata. Sama ada ibu bekerja atau surirumah sepenuhnya, pasti sering menghadapi masalah common berkaitan anak yang kerap kali mengusik emosi.

Sehubungan itu, balm ini dibuat atas permintaan seorang ibu yang meminta cadangan bagaimana nak atasi masalah anak suka mengamuk ni.

Balm Tasneem Naturel Bantu Ibu Ayah Yang Mempunyai Anak Kecil

Anak mengamuk ada banyak sebab, antaranya:

  • -tak cukup tidur
  • -perut tak selesa
  • -hidung tersumbat
  • -panas
  • -penat
  • -letih bermain
  • -gatal/ ruam

Jadi penggunaan essential oil (eo) atau kita panggil minyak pati tumbuhan semulajadi dapat bantu stabilkan hormon anak yang meragam tu. Ia  dibuat dalam bentuk balm supaya ibu mudah gunakan pada anak dan juga harga mampu milik.

Bebas bahan kimia berbahaya seperti SLS, paraben, tanpa bahan pewangi dan tanpa bahan pewarna sintetik. Semua bahannya semulajadi dan diadun mengikut dos anak dan bayi, serta mendapat kelulusan KKM.

Jom tengok balm Tasneem Naturel yang kaya bahan-bahan semulajadi seperti:

Essential oil mengikut jenis balm

Setiap balm tasneemnaturel mempunyai campuran beberapa essential oil yang mengikut dos bayi dan telah di  ‘dilute’ dengan minyak pembawa (carrier oil).

Setiap essential oil yang digunakan mempunyai Material Safety Data Sheet (MSDS) yang mana sijil ini diperlukan untuk mendapatkan kelulusan KKM. Dan ia adalah essential oil ‘pure’  diimport dari France. Balm tasneemnaturel kesemuanya telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.

Bahan Tambahan:

1.Beeswax (lilin lebah)

Beeswax adalah bahan yang terhasil dan dikeluarkan daripada kelenjar bawah abdomen lebah. Ia hanya dapat dihasilkan oleh lebah pekerja dan beeswax juga adalah bahan yang menghasilkan sarang lebah yang kukuh.

Beewax adalah sebagai bahan pemgeras atau pelikat. Ia alternatif terbaik & semulajadi menggantikan jelly petroleum.

Beeswax adalah bahan yang sinonim dengan rawatan keradangan kulit dan pelindung bawah kulit. Bahan semulajadi ini bersifat antiinflamasi & antibakteria, dapat merawat masalah kulit kering, masalah bakteria pada kulit, masalah jerawat dan juga strechmark pada kulit.

2.Shea Butter

Shea butter terkenal dengan pelembab kulit semulajadi. Banyak produk kosmetik di luar sana menggunakan shea butter dalam bahan mereka. Shea butter dihasilkan daripada tumbuhan Shea atau Karite.

Shea butter mampu melembabkan kulit kering, mengelupas, sunburn, ruam dan banyak digunapakai dalam produk menghilangkan parut.

3.Carrier Oil

Carrier oil adalah minyak pembawa. Oleh kerana minyak pati bersifat kepekatan tinggi jadi ia memerlukan minyak pembaca untuk dicampurkan bersama supaya ia lebih mesra kulit sekaligus sebagai bahan pelembap kulit.

Tasneem Naturel menggunakan olive oil yg sangat banyak manfaat nya.

Balm Tasneem Naturel mempunyai 5 jenis iaitu:

1.Cf Rub Balm

Kelebihan Cf Rub balm ia dapat

  • -Bantu kurangkan selesema & batuk
  • -Bantu mencairkan kahak
  • -Bantu kurangkan suhu ketika demam

Cara penggunaannya, cuma sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki & dada. Boleh juga bagi anak hidu.

2.T Rub Balm

Kelebihan balm T Rub adalah sekitar perut,

  • -Bertindak seperti minyak Telon/Yu yi –  kegunaan harian baby dalam pantang
  • -Membuang angin dalam perut
  • -Bantu melegakan perut sebu/loya
  • -Bantu melegakan kembung perut &  cirit birit

Cara penggunaannya, sapu pada perut & tapak kaki.

3.Calm Time Balm

Calm time ini sangat best bila untuk bawa anak jalan jalam macam hujung minggu. Ia.dapat beri rasa relax dan juga dapat bantu relax kan saraf yang menegang.

-Memberikan keselesaan

-Mengurangkan tekanan & keletihan

-Bantu anak lebih tenang

-Membantu anak yang meragam & kerap menangis.

Cara penggunaannya, sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.

 

4.Sleep Time

  • -Bantu anak tidur lena
  • -Bantu anak supaya mudah tidur
  • -Bantu anak bangun dalam mood ceria
  • -Memberi tidur berkualiti

 

Cara penggunaannya, sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.

Jadi ibu ayah boleh sediakan balm ini di rumah lebih lebih lagi bagi yang bakal menimang cahaya mata.

  1. Sleep Time Balm – Masalah sukar tidur, kerap terjaga
  2. Calm Time Balm – Meragam, kuat menangis, tantrum
  3. T Rub Balm – Sembelit, cirit birit, kembung perut
  4. CF Rub Balm – Batuk, selsema, demam
  5. Skeenz – Masalah ekzema, ruam, kulit sensitif

Untuk dapatkan balm Tasneem Naturel boleh klik disini

Facebook Comments