Home Azizahzan

Azizahzan

Pengedar/Agent Tasneem Naturel Sungai Petani Kedah

Assalamualaikum dan Hai  Saya Izzah Ghazali agent sah dan Executive Leader Tasneem Naturel Sungai Petani, Kedah sejak Disember 2017.   Pengedar/Agent Tasneem Naturel Sungai Petani Kedah   Bagaimana saya menjadi agent adalah selepas terjatuh hati dengan balm set sweet dream yang saya gunakan untuk anak. Iaitu combo 2 balm, calm time dan sleep time balm. […]

Pengedar/ Agent Tasneem Naturel Bangi Kajang, Selangor

Kami ingat lagi masa tu Hannah umur setahun lebih. Balik dari taska tengok dia okay. Main gurau dengan abang kakak macam biasa. Perasan juga dia batuk tapi tak kerap. Malam tu sebelum tidur memang dah nampak lain sebab Hannah asyik batuk. Kerap batuk. Kuat pula tu. Batuk macam orang tua. Kesian sangat. Tengah malam pun […]

Pengedar/ Agent Tasneem Naturel Kepala Batas, Kedah

Macam mana saya boleh join Tasneem Naturel dan pengalaman peribadi guna balm Tasneem    Nama saya Yuhana  Mohd Radzi, berusia 42 tahun dan memiliki 4 org cahayamata comel, dua lelaki dan dua perempuan berusia dlm lingkungan 3 hingga 15 tahun. Mengambil jurusan Pengurusan Perniagaan ketika di universiti adalah kerana minat saya dlm bidang perniagaan.    […]

Pengedar/ Agent Tasneem Naturel Kulim, Kedah

Assalamualaikum saya Nadia seorang ibu muda yang bekerja dan mempunyai seorang anak perempuan yang comel, tinggal di Kulim Kedah.   Start nadia JATUH HATI dengan balm Tasneem bila anak ada masalah susah tidur malam dan kerap sembelit bila dia umur 6 bulan.   Asbab post sepupu nadia sentiasa share di web, nadia terus sign up […]

Pengedar/ Agent Tasneem Naturel Seremban dan Klang

Assalamualaikum, saya Shi Jamal. Ibu kepada 2 orang anak berumur 7 (Imer) & 2 (Umar) tahun sekarang.  Perkenalan saya bersama Tasneem Naturel bermula ketika umar berumur 2 bulan. Anak saya terkena jangkitan di telinga akibat dari cairan yang keluar dari hidung umar. Ini disebabkan tiub yang menghubungkan hidung dan telinga umar selari. Jadi air selsema […]

10 Soalan Anak Bertanya Mengenai Korban

Malam ni, kita buat aktiviti berkaitan dengan korban, esok kan raya Korban; nak tak? Tanya aku Nak! Jerit waqar, ubadah dan urwah.   So, bingkas aku, bangun Open the laptop, click You Tube, Origami Lembu…jumpa, ingat tak de.. ni aku sediakan link untuk memudahkan pembaca      Jadi, perlahan-lahan la aku melayan, pause-play supaya anak-anak […]

7 Tips Percepatkan Perkembangan Bahasa Bayi

Boleh ke Bayi Baca Buku? Nah Ini Tips Mudah Bacakan Buku Pada Bayi Bagus Untuk Perkembangan Bahasa Bayi   “‘Urwah, eh ada peti ais lah dalam buku ni. Jom buka!  Wahhh ada susu sejuk, baca bismillah dan kita minum susu” sambil tangan kita pegang tangan bayi bantu ambilkan bekas susu mainan dari softbook dan buat […]

2 Bahan Mujarab Hilangkan Batuk Berkahak

Perubahan cuaca yang tak menentu kadang kala membawa kepada batuk dan kurang keselesaan pada badan. Tambahan jika musim buah pula. Maka mulalah episod ber kokok dek batuk pakej berkahak. Dan lagi tak best jika berjangkit pada anak. Ada alternatif lain untuk anak dan diri kita sendiri, merawat batuk dengan bahan semulajadi, sebagai alternatif kepada ubat […]

21 Tips Tarik Minat Anak Membaca

Saya banyak menerima soalan dari rakan-rakan fb sebenarnya bagaimana saya tarik minat anak membaca. Cuma baru sekarang dapat menulisnya. Membaca maksud saya di sini kita ibu bapa membacakan buku pada anak.    Bacakan buku pada anak bukan bermaksud untuk bagi anak cepat boleh membaca sendiri, ia adalah cara untuk tanamkan minat dan cinta anak pada […]